U bent nu hier: Webdesign

Webdesign

Webdesign is in eerste instantie het vormgeven van websites in het internet, maar de term wordt regelmatig in bredere zin gebruikt, waarbij ook het technisch ontwikkelen van websites als onderdeel wordt gezien. Omdat deze twee onderdelen regelmatig niet door dezelfde persoon worden uitgevoerd, kan ook een verdeling worden gemaakt tussen webdesign, dat zich voornamelijk richt op de front-end van websites, en webdevelopment (webontwikkeling) wat zich op de backend, of technische realisatie ervan richt. Webdesign vertoont gelijkenissen met het grafisch ontwerpen van traditioneel drukwerk, maar er zijn opvallende verschillen. Zo kunnen video en audio deel uitmaken van webdesign en verloopt de interactie met de bezoekers anders.

Bron: http://nl.wikipedia.org/wiki/Webdesign

Wij gaan verder ...

Volgens ons betekent een webdesign ook het beschikbaar maken van informatie voor diverse platformen waaronder Smarphones en Tablets. Hiervoor zijn verschillende oplossingen te bedenken waaronder het maken van een apparte website voor mobiele gebruikers. Dit idee is op zichzelf heel mooi omdat hiermee goed ingespeeld kan worden op de behoefte van de gebruiker. Touchscreen apparaten worden veelal bestuurd met veeg en tik bewegingen en in mindere mate met klik en sleep bewegingen. Echter zit er ook een nadeel aan het ontwikkelen van een apparte mobiele versie van een website. Bij updates dienen twee websites (de dekstop versie en de mobiele versie) aangepast te worden. Daarbij moet de mobiele versie aangepast worden wanneer er een nieuw apparaat op de markt komt. In het ergste geval zal er zelfs een heel nieuwe website ontwikkeld moeten worden.

Het kiezen voor een zogeheten responsive design is dan ook een goed alternatief. Hierbij wordt er 1 website ontwikkeld welke zichzelf aanpast aan het scherm formaat. De website van reclamebureau Gewoon Logisch is volgens het responsive design principe ontworpen. Open de website maar eens op uw mobiele telefoon en vergelijk deze met de desktop versie.

Wilt u weten wat we voor de online beleving van uw klanten kunnen doen? Neemt u dan contact met ons op met via het contactformulier hiernaast!

Wanneer u meer informatie wilt over webdesign, kunt u hieronder het formulier invullen.