U bent nu hier: Blog » Is uw website up 2 date?

Archief

Is uw website up 2 date?

Geplaatst door Bob Kosse op 30 January 2013 | reactie(s)

Tags: , , ,

Keyords Keyords

Bijna een kwart van de gemeenten gebruikt verouderde websystemen met kritieke gaten. Het gaat om oude software van Drupal, Joomla, phpMyAdmin, Apache en PHP. Misbruik maken is relatief eenvoudig.

Bron: http://webwereld.nl/nieuws/113215/gemeentesites-massaal-lek-dankzij-oude-software.html

Op zo'n bericht komen vaak reacties als "zie je wel, dat Joomla! is helemaal niet veilig" of "PHP is geen taal om bedrijfscritische applicaties of websites te schrijven". Echter is de eerste zin uit de quote het belangrijkste van het hele verhaal: "Bijna een kwart van de gemeenten gebruikt verouderde websystemen met kritieke gaten."

Deze problemen zijn dus door goed update beheer eenvoudig onder controle te houden. Echter, hiervoor is wel wat kennis nodig van deze systemen en er moet iemand binnen de organisatie zijn die hiervoor verantwoordelijk is. Vooral bij dat laatste schort het vaak. Veel ondernemers willen dit zelf doen en gaan er in het begin vol vertrouwen een start mee maken. Helaas wordt het up 2 date houden van de software van een lagere prioriteit voorzien zodra het drukker wordt in de zaak.

Uiteraard hebben wij hier ook over nagedacht en zelfs een oplossing voor bedacht in de vorm van ons Zorgeloze Website aanbod!

test

Plaats een reactie