U bent nu hier: Blog » Een sociaal CMS

Archief

Een sociaal CMS

Geplaatst door Bob Kosse op 14 March 2013 | reactie(s)

Social media zijn niet meer weg te denken uit het huidige internet en online marketing landschap. Echter blijft het lastig om deze media goed in te zetten. Bij netwerken als Twitter en Facebook draait het om zeer snel veranderend landschap. U dient dus met regelmaat uw bedrijf of website onder de aandacht te brengen. Vaak gaat dit in het begin goed, u schrijft een blogartikel en plaatst meteen de link op Twitter. Echter na verloop van tijd wordt het drukker en wordt de link wel eens vergeten om uiteindelijk helemaal niet meer op Twitter te komen.

Doe het automatisch!

Ook wij hebben hier last van. Om het ons - en daarmee onze klanten eenvoudiger te maken - hebben wij een plugin ontwikkeld voor Twitter. Bij het plaatsen van een bericht in het door ons veel gebruikte CMS Silverstripe, wordt er automatisch een link gedeeld op Twitter.
Door ook een koppeling te maken tussen Twitter, Facebook en LinkedIn wordt het bericht ook meteen op die platformen gedeeld. Dit alles zonder extra moeite!

Laat over u praten!

Het bijhouden van reacties op uw blogartikelen kan een tijdrovend klusje zijn. Ook wij hadden daar last van en deden wat veel klanten ook aan ons vragen: "haal het commentaar gedeelte maar weg". Nadeel hiervan is dat dit natuurlijk een gemiste kans is! Alles wat anderen over u zeggen, u aanbevelen en promoten is reclame waar u niets voor hoeft te doen!
Ook hier bieden Social Media een mooie oplossing! Het comment systeem van Silverstripe hebben wij zo omgebouwd dat het gebruik maakt van Facebook Comments. Facebook zorgt ervoor dat onnodige spam wordt gefilterd (gebruikers moeten immers ingelogd zijn). Daarnaast wordt elk bericht dat op uw website geplaatst wordt in het statusoverzicht van de plaatser weergegeven - met link naar uw website! 

Schermafbeelding 2013 03 14 om 11.17.20

 

Het facebook commentaar is uiteraard responsive en past zich daardoor netjes aan, aan uw website!

Nu we het er toch over hebben:

Ook wij maken gebruik van Facebook, Twitter en LinkedIn. U bent bij deze van harte uitgenodigd ons te volgen en/of een bericht voor ons achter te laten!

Plaats een reactie